Ženski vokalni ansambl Đurđevčice djeluje unutar KUD-a “Petar Preradović” koji se diči postojanjem i tradicijom još od kraja devetnaestoga stoljeća. Đurđevčice djeluju od 1998. godine, a dvije godine poslije izborile su nastup u završnoj večeri Pjesama Podravine i Podravlja u Pitomači i od tada su na tom festivalu postojano prisutne kao samostalni izvodači ili prateći vokali.

Đurđevčice su 2005. pjevale, na Zlatnim žicama Slavonije, dječjem glazbenom festivalu Kukuriček, a 2006. su u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog pjevale Britvićevu i Potočnikovu pjesmu “Nekaj grmi z Otrovanca”. Svojim istinskim pjevanjem iz srca oplemenile su pjesme na albumu “Jendrinog škrilaka”, a bila im je posebna čast nastupati uz Tamburaški orkestar HRT-a, ali i radost pjevanja podijeliti s Martom Nikolin, Ninom Badrić , Arsenom Dedićem…

Đurđevčice svojom vokalnom tehnikom vjerno čuvaju i prezentiraju hrvatsku tradicijsku kulturu rodnog kraja pa tako i cijele domovine. Repertoar čine pedesetak obrada narodnih napjeva. Posebno je atraktivan božićni program, a često izvode i autorske pjesme s već spomenutih festivala. Kroz dugogodišnji rad pjevačkog ansambla prošlo je više od dvadesetak članica koje su svojim nesebičnim radom sudjelovale u promoviranju rodnog kraja, očuvanju tradicijske kulture i zadržale postojanje…. Ove godine obilježavaju 11 godina rada, a osnivač i voditelj ženskog vokalnog ansambla je profesorica Kristina Benko Markovica.

v101

Logo KUD PP
Slijedeći nastup:
17. listopada 2015. - Subota
Lekenik
Lekenički folklorni susreti